PANDİSPANYA
TARİFİ :
MALZEMELER:
10 KİŞİLİK (18-19 CM ÇAP)
4
fincan (fincan boyutu çok küçük olmamalı) un
3 fincan şeker
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sıcak su(isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Yumurtalar akları ve sarıları olmak üzere ikiye ayrılır. Şekeri de ikiye
bölerek yarısını akların üzerine yarısını da sarıların üzerine koyarak ayrı
ayrı çırpıyoruz.
Bu aşamada sarıları çırparken iki yemek kaşığı sıcak su eklersek şekerin
erimesini kolaylaştıracağından daha çabuk kıvama getirebiliriz.
Yumurtalar ayrı iki kapta beklerken toz malzemeleri daha derin bir kaba
eliyerek birbirine karıştırıyoruz.
Toz malzemelerin üzerine yumurtaları döküyoruz. Bu aşamadan sonra mikser
kullanmayıp tahta kaşık veya bir el çırpıcısıyla yavaş yavaş yumurta akını
söndürmeden tüm malzemeyi birbirine yediriyoruz.
170 derece fırında fırın ölçünüze uyacak sürede pişiriyoruz. Ilk 40 dakika
fırın kapağını açmadan pişirme yapıp sonrasında kürdan testiyle pişip
pişmediğini anlayabiliriz.
Eğer profosyonel bir mutfak şefine sahipseniz yumurta sarısı ve aklarını
ayırmadan direkt şekerle yumurtaları birarada çırpabilirsiniz. Yyumurta ne
kadar çok çırpılır ve kıvam alırsa pandispanya o kadar güzel kabarır.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Degerli yorumunuz icin tesekkur ederiz!