woensdag 4 maart 2015

PANDİSPANYA TARİFİ


PANDİSPANYA TARİFİ :

 
MALZEMELER: 10 KİŞİLİK (18-19 CM ÇAP)

 
4 yumurta (oda sıcaklığında)
4 fincan (fincan boyutu çok küçük olmamalı) un
3 fincan şeker
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sıcak su(isteğe bağlı)


YAPILIŞI:

Yumurtalar akları ve sarıları olmak üzere ikiye ayrılır. Şekeri de ikiye bölerek yarısını akların üzerine yarısını da sarıların üzerine koyarak ayrı ayrı çırpıyoruz.

Bu aşamada sarıları çırparken iki yemek kaşığı sıcak su eklersek şekerin erimesini kolaylaştıracağından daha çabuk kıvama getirebiliriz.

Yumurtalar ayrı iki kapta beklerken toz malzemeleri daha derin bir kaba eliyerek birbirine karıştırıyoruz.

Toz malzemelerin üzerine yumurtaları döküyoruz. Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp tahta kaşık veya bir el çırpıcısıyla yavaş yavaş yumurta akını söndürmeden tüm malzemeyi birbirine yediriyoruz.

170 derece fırında fırın ölçünüze uyacak sürede pişiriyoruz. Ilk 40 dakika fırın kapağını açmadan pişirme yapıp sonrasında kürdan testiyle pişip pişmediğini anlayabiliriz.

Eğer profosyonel bir mutfak şefine sahipseniz yumurta sarısı ve aklarını ayırmadan direkt şekerle yumurtaları birarada çırpabilirsiniz. Yyumurta ne kadar çok çırpılır ve kıvam alırsa pandispanya o kadar güzel kabarır.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Degerli yorumunuz icin tesekkur ederiz!