donderdag 12 maart 2015

PASTACI KREMASI


PASTACI KREMASI:

 
10 kişilik bir pasta için:
 
500 gram (yarım litre süt)

2 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı un

2 tatlı kaşığı nişasta(buğday tercih)

1 yumurtanın sarısı


Bütün malzemeler bir tencerede sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başladığında kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Bu arada üstünün kabuk tutmaması için arada karıştırabiliriz. Soğuyan kremayı kullanmadan önce bir mikserle çırparak kullanıma hazırlıyoruz. Krema bu haliyle kullanılabileceği gibi içine çeşitli aromalar veya ganaj ekleyerek de kullanabiliriz. Kremayı çikolatalı yapmak için içine kakao da ekleyebiliriz. Kakao miktarı kadar unu eksilterek kremayı aynı şekilde hazırlayabiliriz.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Degerli yorumunuz icin tesekkur ederiz!